Novosti

Tvrtka Altrad Limex iz Donjeg Miholjca dobila nagradu za filantropa godine

April 6, 2016 u 17:09

Osječka Zaklada za razvoj lokalne zajednice Slagalica već tradicionalno dodjeljuje nagradu Johann Kohlhoffer za filantropa godine. Za 2015. godinu nagrada je otišla u ruke tvrtki Altrad Limex d.o.o. iz Donjeg Miholjca.

Nagradu Johann Kohlhoffer za filantropa godine dobili su za izdašnu pomoć upućenu Hrvatskom Crvenom križu za potrebe zbrinjavanja izbjeglica u Hrvatskoj. Odmah na početku izbjegličke krize aktivno su se uključili u pomoć izbjeglicama tako što su Crvenom križu bez ikakve naknade stavili na raspolaganje sredstva, opremu, djelatnike i kamione kako bi omogućili što bržu dostavu prijeko potrebne humanitarne pomoći.

2016_04_01_filantrop_490-1

Tvrka iz Donjeg Miholjca nagradu je zaslužila i zbog toga što već godinama dio svog proračuna planira za donacije i sponzorstva. Svake godine izdvajaju sredstva za donacije organizacijama civilnog društva, kulturno-umjetničkim društvima, sportskim udrugama, školama, dječjim vrtićima, za različite manifestacije…

Direktor tvrtke Josip Markovac naglasio je primajući nagradu kako su do sada primali nagrade za gospodarsku djelatnost, no ovo je prva nagrada ovog tipa i posebno je ponosan na nju jer dolazi iz zajednice u kojoj tvrtka posluje i živi. Po njegovim riječima, to je nagrada za odgovorno društveno poslovanje i ponašanje.
G. Markovac je također istaknuo da dugoročna održivost i opstojnost tvrke izravno ovisi o kvaliteti odnosa s ustanovama i organizacijama civilnog društva te građanima zajednice u kojoj tvrka djeluje.

2016_04_01_filantrop_490

Izvor: Osijek031.com
Foto: Radio Osijek